Aravete noortekeskusesse rajatakse noorte oma fotostuudio

Mai lõpus said Ambla valla noortekeskused positiivse rahastamisotsuse 2010 a. avatud noortekeskuste projektikonkursilt.

Aravete Noortekeskuse projekt „Noorte oma fotostuudio VälkLamp – miks mitte?!“ sai toetuse kogu küsitud summa ulatuses – 25 000 krooni, mis oli ühtlasi ka maksimaalne toetussumma projekti kohta. Projekti kestus on 24. mai – 30. november 2010 a. Projekti põhieesmärgiks on rajada Aravete Noortekeskuse juurde noorte oma fotostuudio „VälkLamp“, mis pakub Ambla valla 7-26aastastele noortele harukordset võimalust tegeleda stuudiofotograafiaga oma kodukohas. Profifotograaf Sven Tupitsa käe all õpetatakse välja fotoringi noored kasutama stuudiotehnikat ning õpetatakse fotosessioonide läbiviimist läbi praktiliste tegevuste. Seejärel asuvad noored ise koos vabatahtlike juhendajatega Andres Mihkelsoniga ja Aksel Keremiga õpitud teadmisi praktiseerima. Augustis toimub fotostuudio avaüritus, kus projekti idee autorid ning koostajad Piret Kalamägi ja Maie Mäe tutvustavad huvilistele noorte omaalgatuslikku projekti ning seejärel viivad läbi erinevate temaatikatega fotolavastused.

Noorte fotostuudio idee kasvas välja 2009. aasta noorte omaalgatuslikust projektist „Fotondus – minu hobi“, mille raames käivitus Aravete NK juures fotoring ning soetati peegelkaamera komplekt. Projekti tegevustena toimusid mitmed nii teoreetilised kui ka praktilised fotopäevad ning koolitused, näiteks koolitus „Kuidas teha stuudiopilte“ Kose ANK fotostuudios ning 14.-16. mai toimus fotoõppereis fotojaht Muhu saarel koostöös Muhu ANK-ga.

Aitähh kõigile, kes aitasid kaasa projekti valmimisele:))

Projektijuht Annika!

Postitas 28. mai kell 13:06 teemal Fotoring, Fotostuudio "VälkLamp".
Märksõnad: , , .
© 2019 Aravete Noortekeskus AM